Реконструкцията  и модернизацията на фермерския пазар бе необходима и важна мярка

...
Реконструкцията  и модернизацията на фермерския пазар бе необходима и важна мярка
Коментари Харесай

Николай Димитров с отчет за развитието на южната част на Новия Несебър през мандат 2019-2023

Реконструкцията  и модернизацията на фермерския пазар бе необходима и значима мярка

В годините на предходния мандат Община Несебър извърши планове за благоустрояване на общинския център, като осъществя ремонт и  реконструкция  на инфраструктурни обекти и обекти с публично предопределение в южната част на Новия град.

Реконструкцията  и модернизацията на фермерския пазар бе необходима и значима мярка. Чрез нея бяха реализирани редица цели: по необятно изложбено пространство за земеделска продукция, предлагана от производители; цялостна смяна и осъвременяване на визията на пазара; подобряване  на изискванията работа  за търговците; обезпечаване на метод и пространство за купувачите.

Извършен бе главен ремонт на инфраструктурата в ж.к. „ Младост “, състоящ се в замяна на настилката и бордюрите на съществуващи тротоари и  строителство на нови,  цялостно преасфалтиране на улици, монтаж на системи за капково напояване в градинките, реорганизация на детската площадка, замяна на осветлението с енергоспестяващо и преасфалтиране на площадното пространство в комплекса. На две места  са монтирани  контейнери за подземно събиране на битови боклуци.



Ремонтирана напълно е ул. „ Димитър Занешев “. Частично са  сменени тротоарните настилки по улиците: „ Дюни “ /в региона на ДГ „ Калина Малина “/, „ Отец Паисий “, „ Иван Вазов “ и „ Любен Каравелов “. Извършена е реорганизация и уголемение на ул. „ Зорница “. Преасфалтирана е ул. „ Кирил и Методий “ в частта  от ДГ „ Яна Лъскова “ до ул. “Зорница “.

Реконструирано е  част от уличното осветяване по улиците „ Св. св. Кирил и Методий “,  „ Гоце Делчев “,  „ Георги Раковски “  „ Любен Каравелов “, “Пирин “ и  „ Зорница “. Ново улично осветяване е инсталирано по част  от ул. „ Иван Вазов “. По същата улица, в посока с. Равда, са сложени енергоспестяващи лед осветители. Реконструирани и осъвременени са 4 бр. детски и 2 бр. фитнес площадки в Южния парк.

Започва  ремонтът на  две спортни площадки в Новия Несебър.

След реализацията на  проекта за ремонт и саниране на огромната постройка на СУ „ Любен Каравелов “, посредством който  бяха обезпечени  най-добри условия за образование на децата, общината ще извърши ремонт и саниране на постройката на общежитието, което е разположено в непосредствена непосредственост до учебното заведение.  Реконструкцията  на градинката пред северния вход на СУ „ Любен Каравелов “ и намиращата се в нея детска площадка към този момент стартира.

Чрез плана за саниране на  сградата на Община Несебър ще бъдат  изпълнени  нормите за енергийна успеваемост и на относителна енергийна самостоятелност на  постройката. 

Дейностите на общината са свързани с непрекъснатия развой на инфраструктурно обновяване и целят   смяна във визията на Новия Несебър, който ще  стане образец  за грациозност в архитектурния жанр на общинските здания и за привлекателна  и функционална градска среда.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР